Μαρίνα Φλοίσβου | MΑRE MARINA: Εστιατόριο-Cocktail-Sushi-Βar στην Μαρίνα Φλοίσβου

Συνταγές

Σας προτείνουμε όμορφες συνταγές, δοκιμάστε τις…

 

  • Φιλέτο γλώσσας γεμιστό με τυροκαυτερή & λαχανικά με σάλτσα από λάιμ & σχοινόπρασο.
  • Υλικά / μερίδα

    Γλώσσα φιλέτο  300 γρ.

    Καρότο κομμένο σε  ζουλιέν από 15 γρ.

    Κολοκύθι κομμένο σε ζουλιέν 15 γρ.

    50 γρ. τυροκαυτερή

    φρέσκο πιπέρι τριμμένο

    Σάλτσα

    χυμός από 1 λάιμ

    χυμός από 1 λεμ’ονι

    20 γρ. μουστάρδα

    λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τη γλώσσα σε δυο κομμάτια.

    Στην κάθε άκρη της γλώσσας βάζουμε  τα λαχανικά μας & από μια κ.τ.γ. τυροκαυτερή. Φτιάχνουμε  τις γλώσσες με την γέμιση σε ρολάκια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδωμένο & τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 16′.

    Χτυπάμε  το λεμόνι, το λάιμ & τη μουστάρδα σε ένα shaker & γαρνίρουμε τις γλώσσες με την κρύα vinaigreitte.

  • Μεσογειακό κριθαρώτο με θαλασσινά αρωματισμένο με ούζο.
  • Υλικά / μερίδα

    140 γρ κριθαράκι μισοβρασμένο

    2 τεμάχια γαρίδες Νο2

    4 τεμάχια μύδια

    60 γρ καλαμάρι σε ροδέλες κομμένο

    60γρ χταπόδι

    1 ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

    20 γρ βούτυρο

    10 γρ πέστο βασιλικού

    Αλάτι –πιπέρι

    40 ml ούζο

    20 ml ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι το λάδι μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε με σειρά προτεραιότητας τα μύδια, τις γαρίδες & το καλαμάρι & το χταπόδι. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Σβήνουμε με τη φρεσκοτριμμένη  ντομάτα & προσθέτουμε το κριθαράκι. Μόλις απορροφήσει το κριθαρώτο μας  το 70% από τους χυμούς τη ντομάτας & των θαλασσινών, σβήνουμε με ούζο & αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο & το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Τελειώνουμε με αλάτι & πιπέρι.